login
| EN

Univerza na Primorskem kot koordinatorica slovenskega konzorcija ERGA, ki je del evropskega konzorcija European Reference Genome Atlas (ERGA), sodeluje v projektu Biodiversity Genomic Europe (BGE), katerega namen je z genetskimi in genomskimi pristopi upočasniti izumiranje vrst in upadanje biodiverzitete po svetu.

ponedeljek, 26. september 2022

UP pridobila kar 6 novih ARRS projektov

Raziskovalke in raziskovalci Univerze na Primorskem so uspešno pridobili nove raziskovalne projekte na Javnem razpisu za (so)financiranje raziskovalnih projektov za leto 2022 Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS). V okviru štirih temeljnih projektov in enega podoktorskega projekta bodo, raziskovalci UP Famnit in UP IAM, opravljali raziskovalno delo na področju matematike, računalništva, informacijskih znanosti in psihologije.

Matematiki Univerze na Primorskem in Slovensko društvo za diskretno in uporabno matematiko – SDAMS, v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani  – FMF, so v letu 2020 pridobili organizacijo mednarodne konference GROW 2022 – The 10th Workshop on Graph Classes, Optimization, and Width Parameters, ki je potekala od 19. do 22. septembra 2022 v prostorih Univerze na Primorskem. 

Vsako leto obeležujemo 10. september – svetovni dan za preprečevanje samomora, zato smo z namenom ozaveščanja problematike v Sloveniji, letos na Univerzi na Primorskem organizirali dogodek v ljubljanski Cukrarni. Namenjen je bil ravno seznanjanju javnosti z aktivnostmi ob svetovnem dnevu in pa uradno naznanitvijo gostovanja 32. Svetovnega kongresa Mednarodnega združenja preprečevanja samomora, ki ga septembra naslednje leto, organizirata Univerza na Primorskem in IASP.


Z oktobrom svoje novo študijsko leto pričenja tudi več kot 6.000 študentov Univerze na Primorskem. Kot vsako leto jim bomo tudi letos pripravili dobrodošlico s športno-družabnim dogodkom, ki bo potekal v soboto, 8. oktobra med 9. in 17. uro v Obmorskem parku Žusterna.


V okviru praznovanja 200. Obletnice rojstva utemeljitelja genetike G. J. Mendla vas vljudno vabimo na razstavo J. MENDEL IN MUKOTRPNA ZGODBA O GENIH

Včeraj, 5. septembra 2022, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor slavnostno otvoril mednarodni kongres Woodrise 2022, ki bo potekal na Bernardinu pod predsednikovim častnim pokroviteljstvom. Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem dogodek organizirata med 6. in 7. septembrom 2022.


V ljubljanski Cukrarni je 2. septembra 2022 potekal dogodek, namenjen seznanjanju javnosti z aktivnostmi ob svetovnem dnevu samomora, ki bo 10. septembra in uradni naznanitvi ključnega dogodka na področju preprečevanja samomora – Univerza na Primorskem bo septembra 2023 gostila 32. Svetovni kongres Mednarodnega združenja preprečevanja samomora (IASP), kar predstavlja posebno čast in dokaz odličnega dela raziskovalk in raziskovalcev na področju samomora, ki na Univerzi na Primorskem od leta 2011 delujejo v okviru Slovenskega centra za raziskovanje samomora na UP Inštitutu Andrej Marušič.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti