login
| EN

Evropska dekliška matematična olimpijada (EGMO) bo leta 2023, z aktivno udeležbo Univerze na Primorskem, organizirana v Sloveniji, pod okriljem Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA) in podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) ter Ministrstva za delo, družino, socialne razmere in enake možnosti (MDDSZ).


Na UP Famnit je razpisano prosto delovno mesto J016037 Strokovni delavec - Laborant na Oddelku za biodiverziteto. Kandidati lahko pisne ponudbe pošljejo na elektronski naslov: lara.gorela@upr.si. Rok za prijavo je 1. avgust 2022.


Raziskovalca in predavatelja na UP IAM in UP Famnit, dr. Martin Milanič in dr. Clément Dallard, sta v tednu od 18. do 22. julija gostovala pri raziskovalni skupini dr. Nicolasa Trotignona na CNRS, ENS Lyon, v Franciji.


Univerza na Primorskem išče dobro usposobljenega in visoko motiviranega doktorskega kandidata. Raziskovalno področje se osredotoča na trajnostno valorizacijo lignina in drugih stranskih produktov lesne industrije, bogatih z aromatskimi spojinami, za aplikacije z visoko dodano vrednostjo. Raziskovalec se bo zaposlil tudi na InnoRenew CoE (dodatnih 20 %), v skupini za modifikacijo lesa (pod vodstvom izr. prof. Anne Sandak), pod mentorstvom dr. Oihane Gordobil, in postal doktorski kandidat na Univerzi na Primorskem (doktorski študijski program Obnovljivi materiali za zdrava grajena okolja). Kandidat bo delno vključen tudi v projekt ERC “Bioinspired living skin for architecture” (ARCHI-SKIN), GA #101044468, ki ga financira Evropski raziskovalni svet. Kandidat bo delo opravljal v Izoli in Kopru.

Na konferenci EICS (Engineering Interactive Computing Systems), ki se je konec junija odvijala v mestu Valbonne, Francija, je članek »Solids on Soli: Millimetre-Wave Radar Sensing through Materials« prejel častno omembo. Nagrado je prevzel eden izmed avtorjev, izr. prof. dr. Klen Čopič Pucihar z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP Famnit.


Z veseljem sporočamo, da Oddelek za psihologijo UP FAMNIT znova vabi k prijavi na poletno šolo, ki bo letos potekala med 19. in 21. septembrom 2022. Tema letošnje poletne šole je kvalitativno raziskovanje.

Na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP Famnit) bodo letos organizirali kar dva poletna tabora, namenjena učencem z zaključeno osnovno šolo (osnovnošolcem z zaključenim 9. razredom) in srednješolcem. Poletna tabora »Matematika je kul« in »Orada RAčunalniška DelavnicA« bosta letos potekala od nedelje, 21. avgusta do četrtka, 25. avgusta 2022.



V Cankarjevem domu v Ljubljani se je v petek, 8. julija 2022, zaključil 17. Evropski kongres Psihologije (ECP2022), v organizaciji Društva psihologov Slovenije in pod okriljem EFPA – European Federation of Psychologists' Associations.


Na UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije razpisujejo kar dve prosti delovni mesti v Službi za raziskovalno-razvojno dejavnost, in sicer SAMOSTOJNI STROKOVNI DELAVEC VII/1 - J017100 in SAMOSTOJNI STROKOVNI DELAVEC VII/2 (III) - J017104.


Vabimo vas na javno predstavitev teme doktorske disertacije z naslovom »Behavioral traits across time and countries: essays on indirect reciprocity, deception and nationality« študenta doktorskega študijskega programa 3. stopnje Matematične znanosti Žige Velkavrha.

Predstavitev bo potekala v sredo, 13. 7. 2022 ob 13.uri preko Zoom povezave, do katere dostopate tukaj.

Vljudno vabljeni!


 

Zadnji junijski teden smo obeležili z uspešno izvedbo že 10. mednarodne doktorske poletne šole iz diskretne matematike, ki jo skupaj tradicionalno organizirata UP IAM in UP Famnit. Na znanstveno srečanje se je prijavilo kar 65 matematikov, ki so v sklopu bogatega programa, med 26. junijem in 2. julijem na Rogli, razpravljali o svojem raziskovalnem delu.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti