login
| EN

Na prestižnem seznamu kampanje #EUwomen4future je dr. Andreja Kutnar v družbi še desetih izjemnih žensk s področja znanosti, raziskav in inovacij. Kot navdih je med njimi tudi Marie Skłodowska Curie, pionirka na področju raziskovanja sevanja, ki je skupaj s Henrijem Becquerelom in možem Pierrom Curiejem, kot prva ženska prejela Nobelovo nagrado za fiziko in osem let kasneje tudi Nobelovo nagrado za kemijo. Na seznamu kampanje jima družbo dela še ena Slovenka, Ladeja Godina Košir, ustanoviteljica platforme Circular Change ter predsednica Coordination Goup of the European Circular Economy Stakeholder Platform (ECESP).

Češki znanstvenik, dr. Daniel Kráľ, eden od vzhajajočih zvezd evropske matematike in prejemnik dveh ERC štipendij, je ta teden na raziskovalnem obisku na Univerzi na Primorskem.

Univerza na Primorskem je objavila razpis za izbor še treh kandidatov za mlade raziskovalce, ki se bodo usposabljali na Inštitutu Andrej Marušič (UP IAM) in Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT).

Dr. Nina Chiarelli bo imela v torek, 14. 7. 2020, ob 11.uri preizkusno predavanje za prvo izvolitev v pedagoški naziv visokošolska učiteljica - docentka za področje »Matematika«.

Predavanje z naslovom »Razširljivost nekaterih produktnih grafov / Extendability of certain product graphs« bo potekalo v predavalnici FAMNIT-MP5 (Mala predavalnica)Glagoljaška 8, 6000 Koper.

Vljudno vabljeni!

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti