login
| EN

V soboto, 7. oktobra 2023, se je v Obmorskem parku Žusterna odvijal tretji ŠtartUP - družabno-športni dogodek, namenjen dobrodošlici vsem študentkam in študentom UP.  

Dogodek je namenjen spoznavanjubruck in brucev s starejšimi študenti in medsebojnim spoznavanjem, bolj osebnemu pristopu do študentov, saj so jim prisotne strokovne kontaktne službe, ki so v stiku s študenti skozi celoten študij (mednarodne službe, referati) predstavile vsebine, ki jim bodo pomagale pri študiju. Nenazadnje se je dogodka udeležilo tudi pedagoško osebje, tako so lahko navezali osebne stike, ki so zaradi manjših skupin, prednost študija na Univerzi na Primorskem.

Ob pedagoških članicah in inštitutu UP, so se predstavili tudi centri in enote univerze, ki so namenjeni tudi sodelovanju s širšo skupnostjo in povezovanjem vsebin univerze z okoljem. Ob njih so se letos še posebno predstavili Tutorji UP in pa mednarodna služba, ki je študente seznanila z mednarodnimi opcijami, posebno v okviru pridružitve Evropski univerzi Transform4Europe.

Tudi letos se je po uspešnem lanskem letu pozivu k sodelovanju odzvalo več kot 40 lokalnih društev in organizacij,  ki so prepoznali dogodek kot priložnost za predstavljanje študentom in prepoznalo doprinos, ki ga ima študentska populacija v obmorskim mestih. Lep odziv smo prejeli tudi od lokalnih podjetij, ki so donirala darila za srečelov. Stojnice so bile sicer ponujene s simbolično kotizacijo, ki pa je bila v celoti in neposredno nakazana društvu Palčica Pomagalčica, tako je imel dogodek tudi humanitarno noto. Posebnost letošnjega leta je bila tudi priključitev Mestne občine Koper, ki se je pridružila kot soorganizatorka in dodatno pozdravila študente v mestu.

Letos je več kot 500 študentk in študentov obiskalo dogodek, sprejelo pa jih je več kot 100 zaposlenih in predstavnikov društev, tako je bila dobrodošlica resnično množična in je obogatila dogajanje v novem Obmorskem parku Žusterna.   

Vsem študentkam in študentom želimo uspešen začetek, potek in zaključek študijskega leta 23/24! 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti