login
| EN
četrtek, 19. oktober 2023

Rektoričin dan povezuje UP

V sredo, 18. oktobra 2023, je potekal rektoričin dan 2023 ki je zaposlenim in študentom UP ponudil pester program v znamenju spoznavanja in druženja. Za študente sta Univerzitetna športna zveza Primorske in Študentska organizacija Univerze na Primorskem pripravili tradicionalno športno zabavno prireditev Jesenska ČISTA 10ka, na kateri so študentke in študenti zastopali barve svoje fakultete.  


Aktivnosti so bile razdeljene na športne, kulturne in pa izobraževalne. Zaposleni so lahko dan začeli z literarnim sprehodom po Kopru in kavo ali čajem v mixUP, kar je organiziral Knjižni klub UP ali pa so prisluhnili potopisnemu predavanju sodelavca Lovrenca Habeta, ki je prisotne popeljal po Tajski in Filipinih.

Športno in aktivno druženje na svežem zraku, ki se je pričelo v dopoldanskih urah, je omogočilo tudi lepo jesensko vreme. Tako so se zaposleni lahko odpravili na daljši pohod v družbi ŠportUP na Tinjan ali pa na sprehod od Kopra do Izole z dvema končnima točkama - Arheološki park v Simonovem zalivu ali pa ogled stavbe InnoRenew. V Akvarij Piran so se zaposleni lahko odpravili peš od stavbe UP Turistica, s kolesi pa so se zapeljali po Parenzani v smer Milj in naredili krožni izlet, ki ga je za sodelavke in sodelavce vodil Alex Žigante iz RIC UP.  Posebnega izobraževalno-rekreacijskega pomena je bil pohod Po sledeh migrantov – pričevanja življenjskih zgodb, ki sta ga v seriji dogodkov organizirala dr. Michael Mrissa in dr. Katja Hrobat Virloget.

Izobraževalne delavnice so potekale na UP Famnit, kjer je Meta Lavrič (UP IAM SCRS) vodila delavnico na temo Stresa in čuječnosti na delovnem mestu ter na UP FM, kjer je dr. Igor Rižnar predstavil uporabo orodja ChatGPT API na Raspberry Pi, dr. Jan Frančeškin pa osnove investiranja. Predavanje na temo Poslanstva znanja v obdobju umetne inteligence - pogled z zornega kota človeka je izvedla dr. Simona Kustec, dr. Štefan Bojnec in dr. Patricia Blatnik pa sta predstavila projekt AGRIGEP (Vprašanje enakosti spolov).

Rektoričinem dnevu sledijo še drugi posebni dogodki – v četrtek promocija doktorjev znanosti in pa prvi literarni večer Marcella Potocca (s povezovanjem Barbare Jurša Potocco) v novo odprti Univerzitetni knjižnici UP. V petek bo v Prisojah potekala uradna otvoritev študentskega doma Prisoje – dan sovpada s svetovnim dnem etike, ki bo obeležen v torek, 24. 10., ko bo na UP FHŠ potekal posvet o trendih na področju akademske etike in integritete.

      

  

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti