login
| EN

Izr. prof. Matjaž Kljun in izr. prof. Klen Čopič Pucihar, raziskovalca UP IAM in UP FAMNIT z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije, sta gostovala na Univerzi v Malagi v sklopu projekta ERASMUS+ KA220 projekta FTDCHE - Fostering the Transversal Digital Competences in Higher Education.

Projekt FTDCHE, ki traja 30 mesecev, združuje 5 članic (Univerza na PrimorskemUniverza v MalagiPolitehnična univerza v BukareštiUniverza Leuven-LimburgDržavna univerza uporabnih znanosti Šiauliai) s področja raziskav in razvoja informacijskih in komunikacijskih tehnologij s ciljem spodbujanja transverzalnih digitalnih kompetenc v visokem šolstvu. 

Evropska komisija, ki finančno podpira projekt, zanj namenja 250.000 evrov

Sollertia je skupno ime 3-letnega projekta Erasmus+ KA220-HED »FTDCHE« (Fostering the Transversal Digital Competences in Higher Education), ki se je pričel decembra 2022, in njegovega sistema »LMS« (Learning Management System).

Spletna stran projekta je dostopna tukaj.

  


Med 26. novembrom in 3. decembrom 2023 sta doc. dr. Nino Bašić (raziskovalec na UP IAM in UP FAMNIT Oddelku za informacijske znanosti in tehnologije; IMFM) in prof. Primož Potočnik (UL FMF in IMFM) obiskala prof. Patricka W. Fowlerja, FRS, na Univerzi v Sheffieldu, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske. V okviru raziskovalnega obiska sta se sestala še s prof. Barryjem T. Pickupom, Maxine M. McCarthy in prof. Stevenom P. Armesom, FRS.

Obravnavali so različne teme kemijske teorije grafov in fizikalne kemije: uporaba orešnih grafov v fiziki, aplikacije grafov z majhnim številom orbit v matematični kemiji, energija toroidnih grafov, usmerjeni orešni grafi ipd.

  

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti