login
| EN
nedelja, 27. marec 2022

Patentne prijave raziskovalcev UP

V okviru aktivnosti projekta  KTT 2.0, ki se izvaja na UP Fakulteti za management, Centru za razvoj in prenos znanja so v zadnjih 2 letih izvedli natečaj za Naj izum UP in pomagali dvema raziskovalcema UP k prijavi in zaščiti izumov. 

Patentna prijava prof. dr. Nejca Šarabona z naslovom »A device for measuring knee torque during static contractions in bedridden humans« je v postopku t.i. popolnega preizkusa; torej postopku preverjanja ali izum izpolnjuje vse zakonske pogoje za patentiranje (vsebinsko preverjanje novosti, inventivnosti in industrijske uporabljivosti).

Za izum prof. dr. Denisa Trčka in prof. dr. Boruta Likarja z naslovom: »Postopek obvladovanja dvosmerne interakcije pri uporabi avdio-video komunikacijskih platform z uporabo digitalnih kanalov« pa je bila v mesecu februarja uspešno vložena mednarodna PCT patentna prijava.

Z uspešno zaščitenima izumoma prispevamo k uresničevanju ciljev srednjeročne strategije UP na področju dviga raziskovalne odličnosti ter potenciala za povečanje možnosti sodelovanja z gospodarstvom in širšim okoljem.

Prijazno vas vabimo k oddaji prijav na letošnji NAJ IZUM UNIVERZE NA PRIMORSKEM 2022. 

Namen natečaja je spodbujanje inovativnosti med raziskovalci, pedagogi ter drugimi zaposlenimi na Univerzi na Primorskem. Obenem je namen natečaja tudi identificiranje izumov na UP ter izbor za NAJ IZUM UP 2022. Natečaj nudi priložnost za spodbujanje povezovanja UP z gospodarstvom v regiji in širše, spodbujanje novih poslovnih idej in možnost komercializacije znanja.

Zakaj prijaviti izum? Zaradi možnosti ocene tržnega potenciala izuma ter možnosti sofinanciranja stroškov prijave in vzdrževanja patenta.

Na natečaj se lahko prijavijo zaposleni raziskovalci in pedagoški delavci ter drugi zaposleni Univerze na Primorskem.

Prijava na natečaj poteka od 21. 3. 2022 do 22. 4. 2022.

Več informacij in prijava >>> https://crpz.upr.si/si/aktualno/98-

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti