login
| EN

Dr. Andrej Brodnik, zaposlen na UP IAM in UP FAMNIT Oddelku za informacijske znanosti in tehnologije, je na 26. multikonferenci Informacijska družba prejel nagrado za življenjsko delo. Konferenca je potekala na Institutu Jozef Stefan med 10. in 13. oktobrom, zaključila pa se je s podelitvijo nagrad. 

Andrej Brodnik je bil nagrajen za izjemen življenjski prispevek k razvoju in promociji informacijske družbe. Doktoriral je na kanadski univerzi Waterloo, aktivno je sodeloval v strokovnih društvih, predvsem v ACM Slovenija, pomembno pa je v Sloveniji poudarjal promocijo računalništva, predvsem v okviru poučevanja v srednjih in osnovnih šolah ter na tekmovanjih za srednješolce. Njegova osrednja raziskovalna področja so jedrnate podatkovne strukture, vseprisotno računalništvo in poučevanje računalništva in informatike.

Pomemben je njegov prispevek k ustanavljanju Univerze na Primorskem, kjer je bil med 2003 in 2007 tudi prorektor za študijske zadeve, sedaj pa je član Senata UP. Na svoji strokovni poti je prejel številna mednarodna in nacionalna priznanja in nagrade, med drugim Innovation Cup na Švedskem, IBM Faculty Award, Zlati plaketi UL in UP ter nagrado za izjemne dosežke na področju visokega šolstva RS.

Dr. Andreju Brodniku iskreno čestitamo in mu želimo še veliko uspehov!

Dr. Andrej Brodnik / Foto: Delo

 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti