login
| EN
nedelja, 27. marec 2022

Patentne prijave raziskovalcev UP

V okviru aktivnosti projekta  KTT 2.0, ki se izvaja na UP Fakulteti za management, Centru za razvoj in prenos znanja so v zadnjih 2 letih izvedli natečaj za Naj izum UP in pomagali dvema raziskovalcema UP k prijavi in zaščiti izumov. 


Podoktorska pozicija na Univerzi na Primorskem - mentor doc. dr. Nino Bašić

Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije Inštituta Andrej Marušič (UP IAM) in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) Univerze na Primorskem iščeta vrhunskega raziskovalca v začetku kariere za podoktorsko pozicijo.


Podoktorska pozicija na Univerzi na Primorskem - mentor prof. dr. Michaël Mrissa.


Oddelka za matematiko UP IAM in UP FAMNIT sta bila ponovno uspešna na javnem razpisu za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in ZDA v obdobju 2022-2024, ki ga razpisuje Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS).

Vabimo vas na peto letošnje predavanje z naslovom »Prime divisibility of binomial coefficients«, ki bo v sredo, 23. marca 2022, ob 18. uri, v veliki predavalnici 3 (UP FAMNIT) in prek ZOOM povezave. Predaval bo dr. Russ Woodroofe (UP Famnit).


Dr. Anna Sandak, vodja raziskovalne skupine v InnoRenew CoE in profesorica na UP FAMNIT, je prva ženska v Sloveniji, uspešna pri pridobivanju projekta Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) za utrjevanje samostojne raziskovalne kariere. S projektom, vrednim skoraj 2 milijona evrov, bo dr. Anna Sandak s svojo ekipo razvijala inženirske žive materiale, ki so sposobni interakcije z okoljem in prilagajanje ter odzivanja na spremembe v njem.

V ponedeljek, 14. marca 2022, so na volitvah, ki so sledile Zboru raziskovalcev UP IAM, bili izvoljeni tudi člani in nadomestni člani Znanstvenega sveta UP IAM, in sicer v naslednji sestavi:


Oddelek za matematiko UP FAMNIT vabi na predavanje z naslovom »Kako se ekonomija podre kot hiša iz kart ali o sankcijah zoper Rusko federacijo«, ki bo v četrtek, 17. marca 2022, ob 18. uri. Predaval bo doc. dr. Rado Pezdir. Predavanje bo potekalo preko videokonferenčnega sistema Zoom, povezava je dostopna tukaj (Zoom Meeting ID: 898 1364 1555).

ponedeljek, 14. marec 2022

Pričel se je Teden Univerze na Primorskem


17. marca 2022 Univerza na Primorskem praznuje 19. let od vpisa v sodni register, ko je leta 2003 postala tretja, najmlajša slovenska javna univerza.

Rojstni dan naše univerze že tradicionalno obeležujemo s Tednom Univerze na Primorskem, ki letos poteka od 14. do 18. marca in v okviru katerega se zvrsti niz dogodkov, ki jih skupaj sooblikujejo zaposleni in študenti vseh članic. Rdeča nit letošnjih dogodkov je sodelovanje – znotraj univerze, z gospodarskimi partnerji in predvsem z lokalnim okoljem. Samo s sodelovanjem lahko namreč dosežemo odličnost in resnično oplemenitimo delo.

»Vsak dan se v naših glavah odvrti približno 70 000 mislih. Kar je še bolj fascinantno, od tega je kar 80% negativnih. Še večji odstotek misli pa je istih, kot smo jih imeli predhodni dan. Seveda moramo pri tem upoštevati, da so te številke približne, saj še nimamo aparata, ki bi ta številke zelo natančno določil.«

Med 11. 2. (mednarodnim dnevom žensk in deklet v znanosti) in 8. 3. (mednarodnim dnevom žensk), je Univerza na Primorskem predstavila raziskovalke UP, ki so v preteklem letu dosegle pomembne mejnike v svojem raziskovalnem delu.

Med njimi je bilo tudi veliko raziskovalk UP IAM in UP Famnit, ki so podale svoje misli o položaju žensk v znanosti.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti